Søk

Har du lyst til å starte din egen blogg?

Mange liker å skrive, men våger ikke helt å ta skrittet fullt ut. "Hva om ingen liker hva jeg skriver?", er en innvending enkelte kommer med. "Nei, jeg er så dårlig i gramatikk", er en annen. "Jeg har ikke noe å skrive om", er en tredje! Men hva er dette da? Oppkonstruerte hindinger for å unngå å gjøre noe du har lyst til? Blogging er en herlig øvelse!

Før du "stuper ut" i din første blogg, prøv å lære deg litt om temaet blogging først. Poenget med en blogg er jo å engasjere. Skaffe lesere. Motta innspill. Skape debatt og engasjement.

Før du begynner å skrive må du ha en publiseringsplattform og et sted å publisere bloggen din. Aller best er det om du blogger fra din egen hjemmeside, i ditt eget miljø. Da må du ha installert en egen bloggmodul på siden din. Snakk med IT-avdelingen.
Det fins mange gratis bloggtjenester du kan registrere deg på for å opprette bloggen. Google brukes av mange. For å komme igang må du registrere deg. Så redigere en del innstillinger om hvordan bloggen din skal se ut - så er det bare å sette igang.
Startsiden har de en større oversikt over ulike tjenester du kan sjekke selv. Norges største bloggsamfunn heter blogg.no. Verdens største bloggtjeneste heter WordPress. Den har også en norsk variant. På WordPress har du 2 muligheter. Den ene er å laste ned og installere publiseringsplattformen som en integrert del av din egen web. Alternativt kan du bruke WordPress sine egne maldokumenter og blogge derfra. Da må du registrere deg først.

Er du usikker, meld deg på et bloggkurs. Caroline Middlebrook er en engelsk dame som lever av å blogge. Hennes e-postbaserte kurs lærer deg hvordan du setter opp en blogg (WordPress) rent teknisk og hvordan du får det til å fungere. Norsk Webforum har sin egen bloggskole det kan være verd å gå igjennom. Blogging Tips er amerikansk, og har mange gode råd for folk som jobber med blogging. Selveste "bloggbibelen" heter Copyblogger. Den er stappfull av hva du kan gjøre med en blogg, hvordan du skriver og hva som skjer i blogguniverset.

Den beste skolen er å lese andres blogger. Blir det mange blogger å holde styr på, skaff deg en bloggleser. Den holder orden på alle abonnementene dine og lagrer nye blogginnlegg etterhvert som de kommer. Feedreader kan du også teste. På about.com kan du teste de leserne de lister opp.

Du må ha lesere. Publiser bloggen din på Twingly. Er du på jakt etter andre bloggere kan du søke på Twingly sin søketjeneste.

Da skulle du være godt utstyrt for å starte bloggingen. Vi i Media 1 vil skrive mer om blogging i tiden framover. Følg oss - kanskje det dukker opp tips du kan bruke i din egen blogg?

Lykke til med bloggingen!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her
Se hva andre blogger om:

Blogging as a Marketing Tool | SuccessCREEations, Inc. - If you are a professional, a manager, or a business owner you probably should take a look at adding blogging to your marketing portfolio. . ...

 

 

Følg oss:
homedonkey.com homedonkey.com
homedonkey.com rss

 

 


Skriv kommentar

høne pøne (2010-11-29) Hei Jeg bruker kvepp.com til mine blogger.