Søk

QR-koder gir nye muligheter i kommunikasjonen med kundene.

Vi skrev en blogg om QR-koder for cirka ett år siden. I tiden som er gått har QR-kodene funnet stadig nye bruksområder. Samtidig har flere mennesker på mottakersiden funnet ut av hvordan kodene fungerer, og hva de må gjøre for å få noe ut av disse merkelige tegnene. Kjøper du ny smartmobil i dag er teknologien for lesing av QR-koder vanligvis installert. Mangler du en leser er det bare å søke etter en "QR-code reader" på Adroid Market eller AppleStore.

Iflg. Dagens Næringsliv 24. januar 2012 har over 140.000 mennesker lastet ned Rimi sin app som brukes for å forenkle innkjøpene i en Rimi-butikk. På sentrale steder fins det store veggplakater med bilder av butikkhyller med varer på. Hver vare har sin egen QR-kode du kan lese med app'en. Da lagres varen i en huskelapp på mobilen. Når du kommer i butikken er huskelappen "sortert" slik at du plukker med deg varene etter hvert som du går igjennom butikken. Da sparer du tid (og penger?)!

Slik kan man fortsette å bruke disse kodene. Du behøver nødvendigvis ikke utvikle en egen app - det holder lenge med en mobil landingsside. QR-koden kan du trykke på annonser, kundeaviser, plakater, hylleforkanter, butikkdører og du kan legge den inn i e-post, nyhetsbrev og på Facebook. QR-koden inneholder en nettadresse til en mobil landingsside hvor du kan framføre budskapet ditt. Derfra kan kunden sendes til netthandelssider eller til ditt nærmeste utsalgssted. Mulighetene er nesten ubegrenset. Lag en butikkampanje hvor du kler opp personalet i T-skjorter påtrykket QR-koder. Du ser muligheten? Dette er bare begynnelsen....

Mangler du ideer eller ser du ikke mulighetene kan du kontakte oss.

Hva mener du? Gjør QR-kodene kommunikasjonsjobben enklere?

Bookmark and Share

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

 

 

Følg oss:
homedonkey.com homedonkey.com
homedonkey.com rssg+

 

 


Skriv kommentar

Morten Danielsen (2012-02-10) Det finnes i dag mange vanskelige URL`er og det krever tid å legge disse inn på mobilen. Noe ner tilogmed umulige å legge inn. bit.ly med flere, har gjort denne hverdagen enklere og tilbyr en tjeneste for forkortelser på url`er på lik linje med QR-koder. I dags samfunn blir vi laterer og laterer og søker alltid etter enkleset metoden for å få ting gjort. Og hva er enklerer enn å ta et bilde av en "Brikke"? Jeg bruker Qr-koder aktivt i min jobb for å enkleretrigge nysjerrigheten til kundene og gjøre det enklere å komme inn i dybden på våre hjemmesider via mobilen. Så QR-koder er kommer for å bli hos oss.