Søk
Er det en dårlig løsning for miljøet å bruke papir som kommunikasjonsbærer?

Siden pc ble allemannseie har flere og flere tatt i bruk nettet som kommunikasjonskanal. Det samme gjelder innen reklamebransjen. Papir er "ut" og "farlig for miljøet" fordi det innebærer å hugge trær for å lage papir. Trær bruker som kjent den miljøfarlige gassen karbondioksyd i fotosyntesen, og fungerer dermed som "renholdsverk" og renser lufta for farlige drivhusgasser. Dessuten må papir fraktes med bil, båt eller fly for å komme dit det skal, noe som forurenser luften. Det er ikke måte på hvor  "miljøfiendtlig" papir må være. Men er det egentlig slik?

En rask skrivebordsanalyse med "fornuftsargumenter" må gjøre pc og internett til vinnere i miljøkampen. De som ikke var fornøyd med "fornuft", men ville ha harde fakta på bordet begynte å undersøke. Econ Pöyry gjennomførte på oppdrag for Posten en omfattende undersøkelse som konkuderte med at det var mye, mye verre å bruke nettet som kommunikasjonbærer om du ønsket å være miljøvennlig. Rapporten kan du lese her.

I desemberutgaven av nyhetsbrevet til NHO Grafisk fortelles det om Canons "inntrykk" av "den nye papirgeriljaen" Print Power. Canon har hatt omtale av Print Power i sitt kundemagasin. Også her har de mistet troen på at papir er så miljøfiendtlig.  Print Powers mål er å fortelle at papir er like miljøvennlig som det grønneste vi vet: flaskepant. Kan de ha et poeng? Les rapporten her.

Hva mener du? Er vi feilinformert eller har det festet seg en feil oppfating om at papir er så farlig for miljøet? Eller er de som forsatt sverger til papir gått ut på dato?

Skriv hva du mener

ToppBlogg


Se hva andre blogger om:
Blogging as a Marketing Tool | SuccessCREEations, Inc. - If you are a professional, a manager, or a business owner you probably should take a look at adding blogging to your marketing portfolio


Følg oss:


homedonkey.com homedonkey.com
homedonkey.com

rss
Skriv kommentar