Søk

5 ting å huske på før du starter en blogg

Skal du starte en blogg er det viktig å ha et par ting i bakhodet helt fra starten slik at du gjør tingene riktig. Om målet er å bli ”den beste bloggeren i klassen” må du begynne å lese blogger selv. Andres blogger. Les alt du kommer over innenfor de områdene og temaene du har valgt for din egen blogg. Det gir deg oversikt over hva som diskuteres akkurat nå og hva markedet er opptatt av. Sørg for å legge igjen kommentarer på de bloggene du leser og inviter folk over til din egen blogg. Da skaper du trafikk, noe som er avgjørende for hvor populær bloggen din blir i framtiden. En blogg uten lesere er verdiløs. Derfor må du engasjere deg og gjøre noe for å skape trafikk på bloggen din. Her er 5 tips som kan hjelpe deg i gang:

Fortell hvem du er
La leserne få vite hvem du er og hvorfor du blogger. Det skaper tillit. Ikke vær redd for å dele dine synspunkter eller å fortelle litt om dine personlige interesser, familie eller noe annet som kan være relevant for bloggen. Dette er spesielt viktig om du har tenkt å omtale spesielle produkter i bloggen din. Det er viktig å bygge tillit helt fra starten dersom du vil at leserne en gang i framtiden skal kjøpe produkter eller tjenester fra firmaet du representerer.

Bygg nettverk til andre blogger
Skriv gjerne om ting du har lest i andre blogger. Husk å lage lenke til kilden. Ved å koble på denne måten blir det lettere for de andre bloggerne å lage linker til din blogg også. Slik bygger du nettverk som skaper trafikk til bloggen din. Det er vel akkurat hva du ønsker å oppnå, ikke sant?

Legg igjen kommentarer på andres blogger
Besøk andre blogger for å få ideer til utforming og innhold og for å sjekke hva folk diskuterer akkurat nå. Legg igjen kommentarer på det andre skriver. Da blir det lettere for andre å bli oppmerksom på deg. Ikke kast bort tid på ”tullediskusjoner” og ”morsomme kommentarer”. Det er bedre å bruke kreftene på det som er viktig. Prøv å legge igjen bare innsiktsfulle og informative innspill på andres blogger. Gjerne med en link til din egen blogg om du har skrevet noe om det samme temaet. Da blir du oppfattet som en som ”har noe å fare med” og som det er verd å lytte til. Det skaper bevissthet om at bloggen din kan være noe å bruke tid på fordi du er en innsiktsfull person som andre kan lære noe av.

Gjør hjemmeleksene
Ikke blogg om noe det er liten interesse for. For all del: Ikke gi deg ut for å være ekspert på noe du ikke har greie på. Da blir du fort avslørt som bløffmaker. Det kan bli katastrofalt for bloggen din. Derfor må du gjøre hjemmeleksene FØR du skriver. Folk er på jakt etter kunnskap. Blir du vurdert som en kunnskapsrik person vil folk få tillit til deg og lese bloggen din i framtiden også.

Vær takknemlig!
Husk at leserne dine bruker tid på deg og det du ønsker å fortelle. Derfor er det viktig at du viser at du er takknemlig for at de følger deg. De mest lojale kan du kanskje innimellom belønne med en ”gratisrapport” om et av temaene du har omtalt i bloggen og som enkelte av dine lesere har vist spesiell interesse for. Send dem gjerne en spesiell oppmerksomhet. Det gjør dem sterkere knyttet til deg og bygger lojalitet. Det vil du ha nytte av i framtiden. Den dagen du starter en blogg – prøv å definere en endelig målsetting med hva du ønsker å oppnå med den. Når du etter hvert tiltrekker deg flere lesere – lytt til hva de har å si, og hva de ønsker å vite mer om. Ved å ta hensyn til hva leserne dine ønsker og etterlyser blir bloggen din stadig mer populær. Tenk om du en dag finner ut at du har blitt den mest verdifulle bloggeren innen ditt fagfelt? Da ligger det kanskje til rette for å tjene penger på bloggen din. Men husk: Bloggen din er ikke mer verd enn de leserne du har samlet. Så vis at du er takknemlig for at de følger deg – selv etter at du er blitt ”bransjekjendis”!

Har du erfaringer? Del dem med oss i kommentarfeltet nederst!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt
Se hva andre blogger om:

Blogging as a Marketing Tool | SuccessCREEations, Inc. - If you are a professional, a manager, or a business owner you probably should take a look at adding blogging to your marketing portfolio. . ...


Innfall: Jeg vil skrive blogg - Her har dere meg, slik er jeg.

Følg oss:
homedonkey.com homedonkey.com
homedonkey.com
rssSkriv kommentar